Microsoft doet tegenvoorstel splitsing

Het softwarebedrijf Microsoft komt met een tegenvoorstel om het concern voor een splitsing te behoeden. Naar verwachting presenteert het softwareconcern, maker van bekende programma's als Windows en Office, woensdag een voorstel dat sterk afwijkt van de eis van de Amerikaanse regering het bedrijf in twee stukken te delen. Microsoft zal de rechter die oordeelt over het `monopolie' van Microsoft voorstellen de software van het besturingssysteem Windows gedeeltelijk voor de concurrentie vrij te geven. Op die manier kunnen ook andere softwareproducenten gelijktijdig programma's voor het besturingssysteem ontwikkelen. Microsoft zou verder willen toestemmen in het verwijderen van het automatisch in het beeld verschijnend icoontje van de Explorer op het beeldscherm van computers. Zo kunnen andere aanbieders van internetbrowsers, zoals Netscape Navigator, makkelijker meedingen naar de gunst van de consument.