Hockeysters Den Bosch veel te sterk

Met overmacht hebben de hockeysters van Den Bosch gisteren voor eigen publiek de landstitel geprolongeerd. Een dag na de afgetekende zege in Amstelveen (0-4) was het elftal van interim-coach Gijs van Heumen in het tweede finaleduel opnieuw veel te sterk voor Amsterdam: 2-0. De doelpunten kwamen in de tweede helft op naam van internationals Minke Booij en Dillianne van den Boogaard (strafcorner).

Van Heumen verklaarde na afloop geen seconde aan een goede afloop te hebben getwijfeld, ook al leek het duel lange tijd op een duffe 0-0 af te stevenen. ,,Het resultaat was heilig vandaag'', sprak de oud-bondscoach. ,,In de eerste helft heb ik de speelsters opgedragen om geen onnodige risico's te nemen. Na rust wilden we het karwei afmaken. Wat dat betreft is de wedstrijd volledig volgens plan verlopen.''

Van Heumen (47) nam anderhalve maand geleden het roer over bij Den Bosch, als opvolger van de in onmin geraakte Bas Swildens. Zijn voornaamste taak was naar eigen zeggen het herstellen van de rust en het terugbrengen van de spelvreugde. In die opdracht slaagde Van Heumen, die volgend seizoen wordt afgelost door Herman Kruis.

Voor Amsterdam dreigt de finale van de play-offs een obsessie te worden. Voor de vierde keer op rij ging de ploeg in de finale ten onder. Daarmee kwam een onbevredigend einde aan de loopbaan van internationals Carole Thate en Julie Deiters. Beiden speelden gisteren hun laatste competitiewedstrijd.