Fonds dreigt namen te publiceren

De beheerders van het fonds dat geld inzamelt van Duitse bedrijven voor compensatie van dwangarbeiders uit de Tweede Wereldoorlog dreigt de namen te publiceren van bedrijven die niet wensen deel te nemen. Het fonds, dat uiteindelijk vijf miljoen mark moet bevatten, is een onderdeel van het akkoord dat de Duitse overheid en de bedrijven hebben gesloten met vertegenwoordigers van de dwangarbeiders. Ook de overheid stelt vijf miljard beschikbaar. Tot nu toe is in het fonds van de bedrijven echter niet meer dan 2,9 miljard mark binnengekomen. Daarom overwegen de beheerders de namen bekend te maken van de bedrijven die hebben bijgedragen, en daarmee dus ook van degenen die dat niet hebben gedaan. Volgens Welt am Sonntag wordt er rekening mee gehouden dat het fonds uiteindelijk niet door zal gaan of dat de zestien grote bedrijven die het hebben gesticht meer zullen betalen.