Adriaanse neemt per direct ontslag bij Willem II

Co Adriaanse heeft vanochtend zijn ontslag ingediend als coach van de voetbalclub Willem II. Hij bracht directeur voetbalzaken Martin van Geel van zijn besluit op de hoogte. Adriaanse, die na dit seizoen in dienst treedt van Ajax, nam ontslag naar aanleiding van het resultaat van de wedstrijd Willem II-Cambuur Leeuwarden van gisteren. De Tilburgers verloren met 4-1 van de degradatiekandidaat. Adriaanse was na dit duel woedend over de wanprestatie van zijn spelers.

Na zijn onderhoud met Van Geel bracht Adriaanse voor de ochtendtraining de spelersgroep, technische- en medische staf op de hoogte van zijn ontslag. Als reden voerde hij aan zich verantwoordelijk te achten voor de nederlaag tegen Cambuur en een signaal te geven dat dit voor hem onacceptabel is. De leiding van Willem II heeft `met tegenzin' het ingediende ontslag geaccepteerd.