ABN Amro mist opdracht in Portugal

ABN Amro en de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs hebben opnieuw een tegenslag moeten incasseren. De twee banken grijpen naast de opdracht voor de derde fase van de privatisering van het Portugese stroombedrijf Electridade de Portugal (EdP), waarvoor ze wel de verkoop van de eerste twee aandelentranches verzorgden. Volgens ABN Amro heeft het mislopen van het contract niets te maken met de veel gekritiseerde rol van de twee banken bij de op een fiasco uitgelopen beursgang van internetaanbieder World Online. De Portugese regering verkoos een ander bankenconsortium omdat dat minder commissie vroeg. Ook speelde mee dat ABN en Goldman zijn belast met de beursgang van Sonae.com, een concurrent van EdP, en bij de privatisering van het Griekse stroommonopolie PPC.