Vreemdgangers & Monogamen

Een jolige groep mannen van middelbare leeftijd komt aan op Schiphol, net terug van een hockeytoernooi in een ver land. Binnen de groep zijn twee archetypen te onderscheiden: de Vreemdgangers en de Monogamen. Het is een gegeven dat de Vreemdgangers altijd liegen, terwijl de Monogamen juist altijd de waarheid spreken.

Nu komt het eerste viertal de aankomsthal in, waar ze door vrouw en kinderen worden opgewacht. De mannen voelen kennelijk de behoefte tot verantwoording over hun verblijf. De eerste man zegt: 'We zijn alle vier Vreemdgangers.'

Vervolgens zegt de tweede: 'Nee hoor, maar één van ons is een Vreemdganger.'

De derde: 'Ook dat is onjuist, want twee van ons zijn Vreemdgangers.'

De vierde ten slotte: 'Ik ben een Monogaam.'

Zou u als vrouw van de laatste man gerustgesteld zijn?

Van welk archetype u ook bent, u kunt als goede inzender meedingen naar een mooie gebonden uitgave van Madame Bovary van Gustave Flaubert.