`Verstappen was niet fit'

Tom Walkinshaw, baas van Jos Verstappen bij Formule-1-renstal Arrows, heeft toegegeven dat zijn team bij de Grote Prijs van Brazilië fouten heeft gemaakt. Die waren de schuld van Verstappen en van Arrows, aldus Walkinshaw. Verstappen liet tijdens de tweede race van het jaar op 26 maart vanwege gebrek aan conditie een hoge klassering glippen.

,,De auto was laat klaar en we hebben onze coureurs te weinig kunnen laten rijden om racefit te zijn. Het gebrek aan conditie van Jos in Brazilië was ook onze fout'', zei Walkinshaw. ,,We weten allebei dat we daar de kans op de vierde plaats hebben verknald. Maar ik moet zeggen dat Jos daarna hard heeft gewerkt om fit te worden.''

Verstappen maakte in Brazilië een opmars van de veertiende naar de derde plaats, maar viel na een pitstop ver terug en finishte als zevende. Het was tot nu toe zijn grootste kans om WK-punten te verdienen. In de andere races had de auto van de Limburger technische problemen.