Van een kus naar een hel

Wat onschuldig begint met een kus, kan ontaarden in een hel, dat is helaas een feit. Aan u de opdracht deze pijnlijke ontwikkeling te realiseren en bovendien de kringloop te vervolmaken door vanuit de hel ook weer bij de eerste kus uit te komen.

Hiertoe moeten in de witte rechthoekjes woorden van drie letters ingevuld worden, zodanig dat in de grote rechthoeken - met de klok mee - woorden of begrippen verschijnen van 9 letters. Het middelste woordje is al gegegeven. De 13 woorden of begrippen worden omschreven in de zin hieronder.

'De nadere aanduiding van Eric schetste een beeld van een wankelend insect, ongedierte op busstations en levenloze vogels bij de Indische wasplaats. De hoogste tijd dus om iets anders voor te stellen: de toxicoloog was de pisang, 't werd speciaal voor hem een hymne op arsenicum.'

Onder de goede inzenders worden drie exemplaren verloot van Zie je ik hou van je - De mooiste liefdesgedichten van alle tijden.

Oplossingen Maart 2000:

Woordketting:boek-druk-werk-mier-zoet-snip-pers-prijs-peil- data-bank-stel-post-stuk-loon-slip-over-hand-boek. De drie boekenbonnen zijn gewonnen door: C. Nijenhuis (Heereveen), F. van den Berg (Bunnik) en M.J. Offerhaus (Kortenhoef).

Oplossingen Mei 2000:

De oplossing van 'Vreemdgangers & Monogamen' en 'Van een kus naar een hel' wordt gepubliceerd in M die op 3 juni verschijnt. Deze oplossing uiterlijk 15 mei sturen naar: NRC Handelsblad, Redactie M, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam of per e-mail naar: magazineAnrc.nl. Onder vermelding 'Spel Mei 2000'

    • Jelmer Steenhuis