Standbeeld voor Toon

Het college van burgemeester en wethouders van Sittard heeft besloten een standbeeld op te richten voor de op paaszaterdag overleden cabaretier Toon Hermans.

Hermans werd ruim 83 jaar geleden in Sittard geboren. ,,In zijn shows sprak hij altijd met trots over zijn geboortestad'', aldus het college. Er zal een speciaal comité voor de fondsenwerving worden aangesteld.

De opdracht voor het beeld is verstrekt aan de Limburgse kunstenaar Arthur Sproncken. Het standbeeld zal aan de stadswal bij de Brandstraat komen te staan – Toon Hermans heeft zelf deze plek ooit als de meest geschikte voor een standbeeld genoemd.

De andere twee van de Grote Drie, de legendarische cabaretiers Wim Sonneveld en Wim Kan, hebben al standbeelden: Sonneveld in Hilversum en Kan in Scheveningen.