SOOTHING FOOD

Als er geen soep en pasta bestonden, ik zou niet weten wat te doen bij tijd en wijle. Hoewel koken mij altijd enorm veel plezier verschaft, zijn er toch ook momenten dat ik er weinig zin in heb. Meestal wordt het dan spaghettini met olijfolie en knoflook. Dat is snel gemaakt en de ingrediënten daarvoor heb ik altijd in huis. Vaak ook neem ik mijn toevlucht tot een gevulde soep. Wat er toevallig voorhanden is, gaat de pan in en weldra kan ik zorgeloos uit mijn bordje lepelen. Wie doet me wat. Soep is wat Engelsen soothing food noemen, en ieder mens heeft daar bij tijd en wijle behoefte aan. Met de basisbouillon (recept van 8 april) stand by in de ijskast, is soothing food snel gemaakt en soms pakt zo'n jam session in de soeppan heel aardig uit. Bereiding: Snijd de kipfilet met een vlijmscherp mes overdwars in flinterdunne plakjes en marineer ze 10 minuten samen met soja, sherry, knoflook en gemberwortel. Snijd intussen de tofu in dikke plakken en vervolgens in dobbelstenen. Snijd het stuk komkommer in moten, dan overlangs in kwarten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle repen en vervolgens in stukjes. Breng in een soeppan de bouillon samen met tofu en komkommer aan de kook en laat alles 1 minuut doorkoken op halflaag vuur. Voeg dan de kip samen met de marinade toe en laat de soep op halfhoog vuur nog 2 minuten doorkoken, of zolang als nodig is om de kip gaar te laten worden. Schep de soep in grote kommen en strooi er wat van de stengel-uitjes en bieslook over.

    • Florine Boucher