RADIO

Vroege vogels. Eerste van twee lange reportages over het natuurgebied Abruzzo in Italië. En trimmers en fietsers die in deze tijd van het jaar steeds vaker worden aangevallen door buizerds. Radio 1, 8.07-10.00u.

Radio 1-journaal. Tot deze week waarnemend Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland David Luteijn praat o.a. over zijn ervaringen na de Ceteco-affaire en bestuurlijke vernieuwing. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere Wereld van Zondagmiddag. Harry Wels praat naar aanleiding van zijn promotie op Zimbabwe over de cultuurverschillen tussen blank en zwart. Verder Jan Breman over zijn boek Down and out waarin hij de onderklasse van India belicht. En de migrantenvrouwenorganisatie Equality maakt de balans op na de wereldvrouwenconferentie in Peking van vijf jaar geleden. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met actrice Olga Zuiderhoek over haar rol in de komedie Bocht en Bumpers en met Thomas Verbogt over zijn liefde voor popmuziek. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Actrice Liz Snoyink praat over haar rol in het nieuwe toneelstuk Omhoog die Stok dat zaterdag 13 mei in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Nachtlicht. Uitzending over sprookjes waarin o.a. Liz Snoyink de nacht begint met een gedicht van Gabriel Smit over Assepoester. Ook leest schrijfster Helga Ruebsamen voor uit haar boek Beer is terug. Radio 1 & 2, 1.02-6.00u.

Ophef & vertier. Onder meer de galeriehouders Ton en Dobs van Dijk over het 30-jarige bestaan van hun galerie Petit, Leonoor Pauw over haar lunchvoorstelling Leven en het romantisch dichtdebuut Aan een open Raam van Victor Schiferli. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.