Radio

Faros. Onderzoekster Ute Sass van de Stichting Ring hoopt uit de jaarringen van bomen niet alleen informatie over de leeftijd maar ook over het klimaat te kunnen halen. Ook praat Rob Hartmans over intellectuelen en hun illusies. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gesprek met tv-recensent Cornald Maas over het Eurovisie-songfestival. Ook aandacht voor de eerste meezingopera in Nederland en Afrikaans beeldhakken. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Aandacht voor de overzichtsexpositie van dadaïst Kurt Schwitters (1887-1948) in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Verder aandacht voor vrijwilligers die lectuur en informatie inspreken voor blinden. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optreden van Nomades met zigeunerrock uit Bretagne, de cabaretgroepen Eeef & Coo, Reijn en Goed en Sara Kroos en Schoon aan de Haak. Verder het Erköze Ensemble uit Turkije dat momenteel door Nederland toert met het Rosenberg trio. Radio 2, 22.02-24.00u.