Ouders weer naar rechter om school van hun dochter

De ouders van een dertienjarige scholier uit Sassenheim stappen binnenkort voor de tweede keer naar de rechter om hun dochter terug te laten keren naar haar oude school. Het meisje is door de internationale afdeling van het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest van school gestuurd, omdat ze op het schoolplein softdrugs zou hebben gebruikt en verhandeld. Ouders van andere leerlingen hadden hierover bij de schoolleiding geklaagd.

In maart werd het meisje voor onbepaalde tijd geschorst, wat de rechter in een door de ouders aangespannen kort geding terugdraaide. Een leerling mag niet voor onbepaalde tijd worden geschorst. De rechter gaf aan dat het meisje wel van school gestuurd had mogen worden, wat de school direct na de paasvakantie dan ook deed. De scholiere kan inmiddels wel terecht op de Internationale School in Den Haag, maar de ouders willen haar in Oegstgeest op school houden en spannen opnieuw een kort geding aan. Volgens hen heeft hun dochter ,,hooguit één keer'' marihuana gerookt, en dan ook nog buiten de schoolpoort.