Meizomertje

De zon voert sinds gisteren duidelijk de boventoon. Voorlopig lijkt dit lentebeeld zich grotendeels te handhaven en dat betekent fraai meiweer met vrij veel zon, heel wat warmte, maar ook kans op een enkele regen- of onweersbui.

Vandaag is het opnieuw zomerweer. De zon krijgt alle ruimte en de temperatuur loopt flink op. Op de meeste plaatsen wordt het later vanmiddag een graad of 23. In het oosten en zuidoosten krijgen we maxima van 25 graden of meer en in dat laatste geval spreken we van een zomerse dag. Er waait een meest matige oostnoordoostenwind. De brede kuststrook en de Wadden krijgen met een noordelijker wind aanvoer van koele zeelucht. Daar wordt het vanmiddag dan ook enkele graden koeler.

Zaterdagnacht koelt het geleidelijk af tot een graad of 12 en zondag gaat de temperatuur weer snel naar 20 graden en hoger. We hebben namelijk nog steeds te maken met een noordoostelijke wind die droge en warme lucht brengt. Dit betekent volop zon en warmte met aan zee 's middags een invallende, frisse zeewind. In de loop van de dag kan er in het zuiden een regen- of onweersbui ontstaan.

Volgende week verandert er eerst weinig. Pas vanaf woensdag komen meer wolkenvelden en maakt het hele land kans op buien en onweer. De temperatuur blijft te hoog voor de tijd van het jaar.