BMW dreigt met stopzetten Rover-overleg

De Duitse autofabrikant BMW heeft gisteren het Britse Phoenix-consortium gedreigd met het stopzetten van de onderhandelingen over het Britse Rover. De investeringsmaatschappij, onder leiding van voormalig Rover-topman John Towers, wil de noodlijdende Britse autofabrikant graag overnemen. BMW wil echter opheldering over de financiering. ,,Phoenix kan nog steeds niet voldoende financiële details voor zijn bod op tafel leggen'', aldus een woordvoerder van BMW. Als daar niet snel verandering in komt, dreigt BMW de onderhandelingen te beëindigen.

De woordvoerder bekritiseerde verder de ,,onduidelijke houding'' van de Britse overheid: ,,De regering moet nu eindelijk concreet zeggen hoe zij Rover en Phoenix wil helpen.'' De Britse regering liet gisteren op haar beurt weten dat Phoenix nog niet formeel om financiële ondersteuning heeft gevraagd bij de koop van Rover.