BAA wint strijd om luchthavens NY

De Britse luchthavenexploitant BAA voert exclusieve onderhandelingen met de stad New York over een langetermijncontract voor het beheer van de luchthavens John Fitzgerald Kennedy en La Guardia. Dit heeft BAA gisteren in een persbericht laten weten. Schiphol was ook in de markt voor het management van de New Yorkse vliegvelden. Het contract met de huidige exploitant, Port Authority of New York and New Jersey, loopt pas in 2015 af. Rudolph Giuliani, burgemeester van New York, liet echter doorschemeren dat die overeenkomst mogelijk al eerder opgezegd wordt: ,,Port Authority is óf niet in staat óf niet geïnteresseerd in het handhaven van JFK en La Guardia als eersteklas luchthavens.'' BAA exploiteert momenteel de grootste Britse vliegvelden, waaronder Heathrow en Gatwick.