Zweinstein in serieuze reisgids

Omdat we de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zo leuk vinden, plaatsen we elke week nieuwtjes over Harry in dit POTTERHOEKJE.

DE HOGESCHOOL VOOR Hekserij en Hocuspocus, waar Harry Potter en zijn vrienden opgeleid worden, beter bekend als Zweinstein, staat in een serieuze reisgids voor volwassenen vermeld. Het is wel een bijzondere reisgids of eigenlijk een woordenboek: de vuistdikke gids voor plaatsen die alleen in boeken, in fantasie bestaan. Het boek verschijnt alleen in de Engelse taal en heet The Dictionary of Imaginary Places en is 756 bladzijden dik. Op bladzijde 291 staat een stukje over Zweinstein, of Hogwarts, zoals het in het Engels heet. ,,Een school voor hekserij en Hocus Pocus'', meldt het boek, ,,ergens in Engeland. Het kan bereikt worden per trein via perron 9 driekwart op King's Cross station in Londen. Het gebouw is een oud kasteel met talloze torens, hoog op een berg, en kijkt uit over een groot donker meer. Dreuzels mogen alleen onder heel bijzondere omstandigheden Zweinstein bezoeken.'' Verder meldt de gids dat Zweinstein 142 trappen heeft, waarvan sommige op vrijdag ergens anders heen leiden dan op andere dagen. Ook staat er een plaatje van Zweinstein in de gids.

Jammer dat Potter geen plaatjes heeft

IK VIND DE boeken over Harry Potter erg leuk. Ik vind vind het wel jammer dat er geen plaatjes in staan. Ik vond het leuk toen Harry zijn tante Margot liet zweven. Ik ben 9 jaar en eerst wou ik de boeken niet lezen want mama dacht dat ik nog te jong was. En zelf zat ik ook te rillen in het Verboden Bos [in deel 3].

(Eigen nieuws Anneke Groeneweg, 9, Rosmalen)

Interessante schoolvakanties

SOMS LAS IK de boeken van Harry Potter nog om half drie 's nachts, zo leuk vind ik ze. Het zou fantastisch zijn als die wereld echt bestond. Dan zou ik er graag in willen leven, want daar zijn schoolvakanties veel interessanter. Maar jammer genoeg bestaat het niet. Het derde deel was heel mooi, maar ik vond het jammer dat Harry niet bij zijn peetvader kan wonen. Ik zou graag willen weten wanneer Harry jarig is, want dat staat niet precies in de boeken. Ik ga vast en zeker naar de film.

(Eigen nieuws Joline Trompenaars, 13, Den Bosch)

Ben je een fan van de boeken van Harry Potter? Schrijf over je Potter-belevenissen aan het POTTERHOEKJE, NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM. Zet je naam, adres en leeftijd op de brief. Zet POTTERHOEKJE op de enveloppe.