Vereenigde Glasfabrieken kort stakers

Onder het personeel van de Vereenigde Glasfabrieken is onrust uitgebroken, omdat de medewerkers wegens een staking worden gekort op hun vakantiegeld en gratificaties. De stakingen voor een betere CAO bij de vestigingen in Schiedam, Leerdam en Maastricht vonden half maart plaats en duurden enkele dagen. De directie heeft de korting op het vakantiegeld en de gratificaties via een briefje bij de laatste loonstrook gemeld.

De vakbond CNV spreekt van een uitzonderlijke korting en overweegt naar de rechter te stappen. ,,Ik ben tien jaar vakbondsbestuurder, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt'', zegt CNV'er A. Bot. Ook de FNV maakt bezwaar tegen de korting. De bond heeft de directie van de Vereenigde Glasfabrieken opgedragen het besluit snel ongedaan te maken. De directie houdt echter voet bij stuk. Ze spreekt van een rechtmatige korting op het salaris van de ongeveer 1.600 werknemers omdat de stakingen miljoenen guldens hebben gekost.