Van de Velde intendant Filmfonds

Regisseur en scenarioschrijver Jean van de Velde (Lek, All Stars, De kleine blonde dood) zal vanaf 1 juli de functie van intendant vervullen bij het Nederlands Fonds voor de Film. De huidige intendant, de Brit Richard Woolley, heeft om persoonlijke redenen besloten op 14 juli voortijdig te vertrekken. De intendant heeft als taak om buiten de adviescommissies van het Filmfonds om marktgerichte speelfilmprojecten te helpen ontwikkelen en rijp te maken voor productie. De functie werd twee jaar geleden ingesteld in samenhang met de economische en fiscale stimuleringsmaatregelen van de rijksoverheid voor de Nederlandse filmproductie. Van de Velde heeft ruime ervaring als script consultant en docent aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Het is de bedoeling dat hij zich tot 31 december 2001 volledig gaat wijden aan de intendantsfunctie.