Selectie Radio

De recencenten. Zanger Rob de Nijs en schrijver Jan Kuitenbrouwer praten over hun respectievelijke cd Tijdloos en boek Oubotaal. Radio 1, 20.04-21.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met mede-oprichter van de Stichting natuur en milieu Peter Nijhof die terugkijkt op 27 jaar strijd voor de natuur. Radio 1, 21.04-22.00u.

De avonden. Na het uitzicht van regisseur Karim Traïdia besprekingen van de roman Anils Ghost van Michael Ondaatje en de film Bringing out the Dead van regisseur Martin Scorsese. In het tweede uur vertelt dichter Willem Jan Otten over de katholieke geloofsbelijdenis. Radio 5, 22.02-24.00u.

Kamerbreed. Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Dick Benschop praat over de ideeën van de Fransman Schuman die daarmee 50 jaar geleden de basis legde voor de huidige Europese Unie. Morgen, Radio 1, 11.04-12.00u.