Geblesseerde Pete Sampras zegt af voor Rome

Pete Sampras heeft zich afgemeld voor het vierde toernooi van de Masters Series, dat maandag in Rome begint. De Amerikaanse tennisser heeft nog steeds last van een dijbeenblessure uit de Davis Cup tegen Tsjechië. Sampras heeft zijn rentree nu voorzien in Hamburg, de vijfde etappe in de Masters Series tussen 15 en 21 mei. Volgens de Duitse toernooidirecteur Günther Sanders komt in Hamburg de gehele wereldelite op het gravel. Richard Krajicek speelt wel in Rome.

De Rus Jevgeni Kafelnikov heeft zich gisteren bij het tennistoernooi van Palma de Mallorca laten verrassen door de Argentijn Juan Ignacio Chela. De partij speelde zich over twee dagen af. Bij de stand 7-5 0-6 3-3 maakte de invallende duisternis woensdagavond verder spelen onmogelijk. Kafelnikov bracht na de hervatting geen game meer tot een goed einde, zodat Chela de derde set met 6-3 naar zich toe kon trekken. Kafelnikov maakte nog slechts vijf punten in de acht minuten die het tweede deel vergde.