Deutsche Post in najaar naar de beurs

Het Duitse staatsbedrijf Deutsche Post, Europa's grootste post- en pakjesbesteller, gaat dit najaar naar de beurs. Bestuursvoorzitter Klaus Zumwinkel heeft dat gisteren bekendgemaakt tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Van de postgroep maakt ook de voormalige Nedlloyd-dochter Van Gend & Loos deel uit. Deutsche Post kon niet zeggen hoeveel aandelen worden aangeboden. Daarover beslist de Duitse regering deze zomer. Wel is al duidelijk dat de staat een meerderheidsbelang houdt van minimaal 51 procent.

Vorig jaar boekte Deutsche Post een omzet 22,4 miljard euro (49 miljard gulden), 50 procent meer dan in 1998. De nettowinst steeg 20 procent tot 1,1 miljard euro. Vooral nieuwe aanwinsten droegen fors aan de winst- en omzetstijging bij. Klaus Zumwinkel maakte ook bekend dat zijn onderneming een nieuwe naam heeft: Deutsche Post World Net.