Bezoekers party niet overleden door uitdroging

De twee overleden bezoekers van technoparty Awakenings in Amsterdam zijn niet door uitdroging om het leven gekomen. Dat blijkt uit het sectierapport. De doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. Onderzoek moet nog uitwijzen welke stoffen zij in hun lichaam hadden. De 18-jarige man en de 20-jarige vrouw hadden vermoedelijk xtc gebruikt. Uit onderzoek naar pillen die afgelopen weekeinde op het feest circuleerden is geen giftige pil naar voren gekomen. Wel bleek een pil anderhalf keer de gebruikelijke hoeveelheid werkzamestof MDMA te bevatten. Het ging om eenzelfde pil als de vrouw geslikt had. De slachtoffers werden zondag onwel op de party in de Westergasfabriek. De vrouw was na behandeling door een EHBO'er, zo opgeknapt dat ze naar huis ging. Daar troffen vriendinnen haar 's middags dood in bed aan. De man raakte bewusteloos en overleed in het ziekenhuis. Toen verklaarde een arts dat de man uitdrogingsverschijnselen vertoonde.