Selectie Films

Lek

Nederlandse politiefilm van Jean van de Velde in de trant van Serpico en Internal Affairs, laat soapster Cas Jansen een informant van de CID (Victor Löw) runnen. Briljant scenario slaagt erin toffe Amsterdamse humor op grimmige wijze tegen zichzelf te keren en verweeft de spanning uit commerciële Amerikaanse speelfilms met een originele thematiek over de wens om kinderen te krijgen. In meer dan 30 theaters.

Any Given Sunday

Kaleidoscopische film van Oliver Stone over een fictief American football-team uit Miami gebruikt enerverende sportbeelden als metafoor van de tegenstelling tussen oude Amerikaanse waarden en de macht van big business. Coach Al Pacino belichaamt de opvatting dat winnen niet altijd het belangrijkst is, terwijl de vrouwen het meest materialistische standpunt innemen. In meer dan 20 theaters.

Being John Malkovich

Acteur John Malkovich speelt zelf een kleine rol in absurd, vederlicht en tragisch debuut van clipregisseur Spike Jonze. Een verkommerde poppenspeler (John Cusack) vindt per ongeluk op kantoor een geheime gang die direct toegang geeft tot het brein van Malkovich en verkoopt met collega (Catherine Keener) toegangskaartjes voor dit magische evenement. In meer dan 10 theaters.

En verder

American Beauty in meer dan 54 theaters; Magnolia in meer dan 10 theaters; Boys Don't Cry Kriterion Amsterdam, Springhaver Utrecht; Piranha Blues: Film 1 Plaza Futura, Eindhoven; Somberman's Actie Het Ketelhuis Amsterdam; The Five Senses Filmtheater Concordia Cinema Enschede, Filmtheater Hilversum; Fucking Åmål Filmtheater Jeroen Den Bosch, Cinema Amstelveen Amstelveen, Filmhuis Lunen Delft, Filmhuis Leeuwarden Leeuwarden, Filmtheater Cinemariënburg Nijmegen, Filmtheater 't Hoogt Utrecht; Kikijiro Filmtheater Rialto Amsterdam, Cinemactueel Bergen op Zoom, Filmschuur Haarlem, City Roosendaal; Three Kings Pathé Scheveningen Den Haag, City Amsterdam; Toy Story 2 de Nederlands gesproken versie in meer dan 31 theaters.