Philips wil EMT kwijt

Philips overweegt het bedrijfsonderdeel Electronic Manufacturing Technology (EMT) naar de beurs te brengen. Het in Eindhoven gevestigde EMT maakt machines voor de bevestiging van halfgeleiders en andere elektronische componenten op printplaten.

Hoewel het bedrijf goede resultaten behaalt, rekent Philips fabricage van dergelijke montagerobots niet langer tot zijn kernactiviteiten. Vorig jaar had EMT een omzet van 280 miljoen euro (zo'n 600 miljoen gulden).

Naast een beursgang worden ook andere strategische mogelijkheden bekeken. ,,Het is een goed bedrijf, dat opereert in een interessante markt. We gaan bekijken op welke manier EMT moet groeien om het belang van de aandeelhouders en consumenten het beste te dienen'', licht financieel bestuurder Jan Hommen toe.

Het Philips-bestuur verwacht in de tweede helft van dit jaar een definitieve beslissing te nemen over de toekomst van EMT. Bij het bedrijf werken ongeveer duizend mensen.