Nieuwe concerten van bands uit jaren zeventig

De Nederlandse band Supersister komt nog één keer samen voor een reeks concerten in Los Angeles. Supersister was met name succesvol in de jaren zeventig. De band viel in 1973 uiteen. De band treedt op 1, 2, en 3 september in de originele bezetting op tijdens het Progfest Festival in de VS. Na de zomer treedt ook popgroep Gruppo Sportivo weer op. Volgens het Nationaal Popinstituut brengt de groep in augustus een nieuwe single uit. Daarnaast worden alle lp's van Gruppo Sportivo de komende maanden geremasterd en op cd gezet. In 1976 werd Gruppo Sportivo opgericht rond de Haagse zanger/gitarist Hans Vandenburg. Sindsdien werd de groep verscheidene malen opgeheven en weer heropgericht. De laatste opheffing dateert van 1990.

De Nederlandse popgroep Kayak, die in de jaren zeventig furore maakte met symfonische rock, heeft wegens ziekte van zanger Max Werner het voorgenomen try-out-optreden van vanavond afgelast. De groep, die een nieuwe cd heeft uitgebracht, zou voor het eerst in achttien jaar weer een concert geven. Het eerste optreden van de Nederlandse tournee op 22 mei in Paradiso gaat gewoon door.