ECT vreest uitstel reorganisaties

De directie van ECT vreest dat de impasse in de CAO-onderhandelingen roet in het eten gooit voor een aantal grote reorganisaties bij het Rotterdamse containeroverslagbedrijf. De leden van FNV Bondgenoten bij ECT hebben het nieuwe CAO-akkoord na een schriftelijk referendum verworpen. De CNV'ers stemden in meerderheid vóór, maar het hoofdbestuur van deze bond overweegt dit besluit alsnog te dwarsbomen om een tegenstelling met de FNV te voorkomen. Een woordvoerder van de ECT-directie noemt de afwijzing door de bonden ,,bijzonder teleurstellend''.

Bij de reorganisaties gaat het onder andere om herscholing, om zo meer operationeel personeel op de werkvloer te krijgen zoals chauffeurs en kraanmachinisten. Anderzijds moet een flinke afslanking van de algemene kosten plaatsvinden, wat vermindering van het aantal arbeidsplaatsen met zich meebrengt. Vorig jaar reserveerde de directie honderd miljoen gulden voor deze reorganisaties. Bij de afwijzing van de CAO, waarover in februari een principe-akkoord was bereikt, draait het vooral om de pensioenregeling.