Baan behoudt krediet

De Amerikaanse zakenbank Bear Stearns zal een kredietfaciliteit ter waarde van 150 miljoen dollar voor Baan openhouden hoewel het softwarebedrijf formeel niet meer aan de vereisten voor de financiering voldoet. Dat is vanmorgen bekendgemaakt.

Door een aanhoudende koersval is het aandeel Baan beland onder de grens van drie euro, die in het op 29 maart aangekondigde contract met Bear Stearns als uiterste gesteld is. Baan stelt in een verklaring vanmorgen dat ,,Bear Stearns ermee heeft ingestemd deze voorwaarde te laten vallen''. De duidelijkheid over de financiering van Bear Stearns kon beleggers vanmorgen niet werkelijk geruststellen. Baan noteerde tegen het middaguur een verlies van bijna 14 procent op 2,28 euro.

Het Amerikaanse Moody`s, dat de kredietwaardigheid van bedrijven beoordeelt, verlaagde gisteren zijn rapportcijfer voor de financiële soliditeit van Baan.