Veel geweld bij Scheveningse moord

De Haagse politie heeft de identiteit vast kunnen stellen van de drie mannen die vorige week zijn omgebracht in een Scheveningse flat. De zwaar verminkte lichamen werden vrijdagnacht ontdekt bij een aangestoken brand in het appartement. De mannen zijn eerder om het leven gebracht.

De Haagse politie zou in de loop van de middag meer gegevens openbaar maken over het misdrijf, dat alle schijn heeft van een afrekening in het criminele milieu. ,,De mannen zijn op gruwelijke wijze en met veel geweld om het leven gebracht'', zegt de woordvoerder van de politie. De lichamen werden gevonden in de badkamer. De daders hebben geprobeerd de lichamen onherkenbaar te maken door ze in brand te steken. De woordvoerder kon eerder vanmiddag niet zeggen of het om drie Nederlanders gaat. ,,Daarvoor hebben we nog informatie nodig van lokale korpsen.''

De moord werd vrijdagnacht rond vier uur ontdekt nadat een brand in de flat was geblust. Omwonenden meldden toen dat de woning al geruime tijd dienst deed als ,,doorgangshuis voor louche types''. Volgens hen ging het om drugshandelaren die werden bezocht door gebruikers.

Buren verklaarden ook dat ze regelmatig de hiermee gepaard gaande overlast hadden gemeld bij de beheerder. Bij het onderzoek heeft het rechercheteam te maken met een groot aantal flats dat wordt onderverhuurd. Dat bemoeilijkt het onderzoek. Een oproep gisteren in het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft 20 tips opgeleverd.