`Valencia speelde zonder maskers'

Valencia staat met één been in de finale van de Champions League, concludeerden de Spaanse media vanmorgen vrijwel eensluidend. Met dank aan uitblinker Angel Angulo die volgens El País ,,de wedstrijd van zijn leven speelde''.

Angulo bracht het publiek in Valencia in de eerste helft in extase door zijn twee doelpunten en een afgedwongen strafschop. Meer kon er volgens El País niet van hem worden gevraagd. ,,Angulo, de nachtmerrie van Barcelona.''

Valencia legde de basis voor de 4-1 overwinning volgens het blad Marca met name tijdens de eerste helft. ,,Het team van coach Cuper speelde vanaf het begin fel en zonder maskers op, terwijl Barcelona demonstreerde over een armzalige aanval te beschikken.''

Ondanks het resultaat was het Barcelona geweest dat gisteren een groot deel de wedstrijd in handen leek te hebben. Volgens El País had Barcelona weliswaar ,,de techniek'', maar gaf de ambitie van Valencia uiteindelijk de doorslag. El Mundo schreef over ,,de onvergetelijke avond van Valencia''. ,,De Valencianen huilden van geluk.''

De Catalaanse kranten waren vanmorgen in rouwstemming. ,,Barcelona heeft het zicht op de finale in Parijs verloren na weer een zwarte avond'', schreef El Periódico. Volgens de krant is Barcelona gisteren in de Champions League ,,gestorven''. ,,Zelfs nóg een magische avond lijkt niet meer genoeg te zijn.'' El Mundo Deportivo heeft de hoop in de finale voor Barcelona nog niet opgegeven. ,,Nodig is 3-0, maar ook een 5-1 zoals tegen Chelsea is genoeg.''