OZ trekt weer een Australiër aan, Shahbaz terug naar huis

Hockeyhoofdklasser Oranje Zwart uit Eindhoven heeft zich voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van de Australische international Brent Livermore. Op 10 oktober voegt de 23-jarige middenvelder van de New South Wales Warriors zich bij de selectie.

Het contact met Livermore kwam tot stand via Jay Stacy, de Australische record-international die sinds anderhalf seizoen uitkomt voor OZ. Stacy speelde dit seizoen slechts zeven wedstrijden voor de vice-landskampioen. Op last van bondscoach Terry Walsh sloot hij zich in december aan bij de nationale ploeg in de voorbereiding op de Spelen in eigen land.

Oranje Zwart heeft goede hoop dat Stacy (31) volgend seizoen terugkeert, maar houdt een slag om de arm. ,,We hebben een principe-afspraak, maar gelet op zijn leeftijd kijken we niet vreemd op als hij na Sydney besluit zijn maatschappelijke carrière op te pakken'', zegt Simon van den Boomen, commissaris tophockey bij OZ.

Aan de samenwerking met een andere buitenlandse ster, Shahbaz Ahmad, kwam vandaag definitief een einde. Hoewel de 35-jarige balvirtuoos uit Pakistan zelf had willen blijven, besloot de clubleiding na vier jaar afscheid te nemen van de oud-international. ,,Met het oog op de toekomst geven wij de voorkeur aan jong talent uit Australië'', aldus Van den Boomen. Shahbaz keerde vandaag terug naar zijn vaderland.