ING keert top ruim 10 miljoen uit

De raad van bestuur van ING heeft vorig jaar ruim 10 miljoen gulden opgestreken. Dat heeft de bank-verzekeraar gisteren bekendgemaakt. Vier leden kregen elk een basissalaris van 1,3 miljoen. Scheidend topman G. van der Lugt ontving 260.000 meer en zijn opvolger E. Kist kreeg 130.000 extra. Alle leden kregen bovendien nog een maximale bonus van 30 procent van het verdiende loon. Het bedrag van 10 miljoen is exclusief opties. De Raad van Commissarissen kan aan de individuele bestuursleden nog eens ten hoogste 25.000 opties toekennen. Of dat is gebeurd, wilde het concern niet zeggen.

De circa 1,84 miljard gulden die ING heeft verdiend aan de verkoop van zijn 19 procentsbelang in de Franse bank Crédit Commercial aan de Britse bank HSBC gaat deels naar de aandeelhouders. Circa 43 procent van het bedrag wordt volgend jaar als dividend uitgekeerd.