Extra IC-plaatsen vroeggeborenen

Het aantal plaatsen op de intensive care voor te vroeg geboren baby's groeit tot 2005 van 157 tot 277. De plaatsen komen in de tien bestaande centra voor perinatologie: acht academische ziekenhuizen plus de ziekenhuizen in Tilburg en Zwolle. Over de manier waarop de uitbreiding tot stand komt gaat minister Borst (Volksgezondheid) nog praten met de betrokken partijen. Zij schrijft dit de Tweede Kamer als reactie op het vorige week verschenen advies van de Gezondheidsraad over de vraag naar intensive care voor pasgeborenen.

Vroeggeborenen

In het artikel Extra IC-plaatsen vroeggeborenen (in de krant van woensdag 3 mei, pagina 3) staat dat een van de tien perinatologische centra te vinden is in Tilburg. Het centrum is echter in Veldhoven in het St. Joseph Ziekenhuis gevestigd. De andere centra zijn in de acht academische ziekenhuizen en in de Isala Klinieken te Zwolle.