Van Alten schiet met handboog wereldrecord

Handboogschutter Wietse van Alten heeft gisteren in de Belgische plaats Rumst een wereldrecord op de olympische afstand 70 meter gevestigd. De Nederlander, genomineerd voor de Olympische Spelen, kwam met achttien pijlen tot 176 punten, één beter dan het oude record. Die prestatie stond sinds mei 1994 op naam van de Kazachstaan Vadim Sjikarev.

In verband met de voorbereiding voor Sydney deed Van Alten gisteren mee aan de `olympische ronde'. In drie ronden van zes pijlen leverde hij zijn prestatie. De derde ronde was perfect: zes maal trof hij vanaf 70 meter de roos. Van Alten is twee maal genomineerd voor Sydney: individueel en als lid van het nationaal team. In juni moeten de Nederlandse handboogschutters op de EK voldoen aan de NOC*NSF-eis van vormbehoud.