The Economist

Daghandelaren kunnen misschien nog wel leven met de volatiliteit van vandaag de dag, maar de grote jongens zijn de beurs beu. The Economist schrijft dat zakenbanken als Credit Suisse First Boston het merendeel van de Amerikaanse cliënten afraadt de markt te testen met een gang naar de beurs. Het zijn vooral internetbedrijven die deze goede raad ter harte nemen. De ondernemingen die de beurgang wel aandurven komen uit veerkrachtige sectoren als halfgeleiders, of zijn afsplitsingen van gevestigde ondernemingen als bijvoorbeeld AT&T. Sinds maart dit jaar hebben al vijfendertig bedrijven afgezien van de emissie van nieuwe aandelen, net zo veel als het totaal van vorig jaar. Geen wonder, schrijft het blad, want de prijs van aandelen die dit jaar op de markt kwamen is sinds de dag van uitgifte gemiddeld 4,3 procent gedaald.

www.economist.com

    • Herman Frijlink