Smits met Pacers weer onderuit

De Indiana Pacers hebben vannacht in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie een tweede nederlaag moeten incasseren. In Milwaukee waren de Bucks met 100-87 te sterk voor het team van Rik Smits. De Nederlander was na een schorsing gisteravond weer van de partij.

Het was niet bepaald de wedstrijd van Smits, die slechts tot vier punten kwam in Milwaukee en daarmee een bescheiden bijdrage leverde aan het teamtotaal van 87. De stand in de best-of-five-reeks is nu 2-2. Vorige week verraste Milwaukee Bucks de Pacers al in eigen huis. Toen werd het 104-91 voor de underdog, die vorig jaar in de eerste ronde met 3-0 eenvoudig opzij werd gezet door de Pacers.

De club van Smits sloot dit jaar het reguliere seizoen in de NBA af als afdelingskampioen van de Eastern Conference, maar kan in de play-offs nog niet imponeren. Donderdag ontmoeten de Pacers en de Bucks elkaar in Indianapolis voor het vijfde en beslissende duel in de onderlinge serie.

De Philadelphia 76'ers zijn al zeker van een plaats in de volgende ronde. Gisteren werden de Charlotte Hornets verslagen met 105-99, waardoor de eindstand in de best-of-five 3-1 is.