MKB bezorgd over pensioenvoorstellen

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf worden op kosten gejaagd door de nieuwe pensioenvoorstellen van Sociale Zaken. Ook leiden de voorstellen tot ongelijke behandeling van mannen en vrouwen.

Dat schrijft belangenorganisatie MKB-Nederland in een brief aan staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken). Net als werkgeversvereniging VNO-NCW en landbouworganisatie LTO-Nederland heeft het MKB grote bezwaren tegen de komende pensioenwetgeving. De Tweede Kamer praat volgende week over de pensioenen.

Vooral de gelijke behandeling van mannen en vrouwen komt volgens het MKB onder druk te staan. Ondernemers zullen steeds minder bereid zijn de meerkosten voor pensioenopbouw van vrouwen te betalen, verwacht het MKB. Ook kleine bedrijven met veel alleenstaanden moeten extra kosten maken voor hun ouderdomspensioen. Zij moeten voor deze alleenstaanden een `fictief' nabestaandenpensioen financieren.