Melding bom in vliegtuig

Een KLM-toestel dat op weg was van Eindhoven Airport naar Londen Heathrow is gisteravond halverwege de reis teruggekeerd nadat de gezagvoerder de melding had gekregen dat er een bom aan boord was. Het toestel landde om kwart over zes veilig in Eindhoven. Het toestel, een ATR met 70 zitplaatsen, was om half zes vertrokken met 68 passagiers en vier bemanningsleden aan boord. Bij een onderzoek door de Explosieven Opruimingsdienst EOD na de landing werd geen explosief aangetroffen.

De toedracht van het incident was bij het sluiten van deze krant nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder van de luchthaven vond een van de passagiers tijdens vlucht KL3925 naar Londen een servetje op zijn stoel met daarop een handgeschreven tekst dat zich een bom aan boord bevond. Tien minuten voor de landing besloot de bemanning de passagiers over de mogelijke aanwezigheid van de bom in te lichten. Er brak volgens de luchthaven geen paniek uit dankzij het gedisciplineerde optreden van de direct betrokkenen en de bemanning. De Koninklijke Marechaussee heeft een onderzoek ingesteld en zou vanmiddag de resultaten daarvan bekendmaken. Ook de passagier die het servetje vond, is verhoord. De passagiers en de bemanning van het toestel worden volgens een verklaring echter niet als verdachten beschouwd.

Na de melding door de gezagvoerder werd op Eindhoven Airport groot alarm geslagen. De brandweer van de gemeente en van het vliegveld en de politie rukten uit. De passagiers zijn in de hal van het vliegveld opgevangen. Na controle van hun bagage konden zij rond half twaalf het vliegveld verlaten. Een deel van hen heeft de nacht doorgebracht in hotels.