e you later!

Gisteren kreeg ik een boze fax van iemand die me drie dagen geleden een e-mailtje had gestuurd. Al die tijd had-ie op antwoord zitten wachten!

Tja, ik behoor nu eenmaal niet tot die netgekken die om het uur hun computer opstarten om te kijken of iemand contact met ze zoekt. Bij de fax is dat veel simpeler. Daar zie je dat zo – letterlijk in het voorbijgaan. En geen gezanik met e-bezeten chatteraars die je tijd stelen of dotvercomde slimmeriken die op je creditcardnummer azen, noch met cybergekken die de telefoonlijn met kettingbrieven verstoppen of akelige virussen proberen binnen te smokkelen.

Voor digimaagden als ik, die een leven lang via de PTT hebben gecommuniceerd, betekende de fax een vooruitgang. De eenvoud van P met de snelheid van T, ook zonder scanner of ander tovertuig.

Weg met alles wat met een e begint!

    • Harry Cohen