Vier miljoen klanten erbij

ReliaStar, de Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die dit weekend door ING werd overgenomen, is één van de grootste verzekeraars van de Verenigde Staten. Het uit 1885 stammende bedrijf uit Minneapolis, bedient via elf dochterondernemingen, waaronder Nothern Life Insurance en Pilgrim Capital Corporation, ruim vier miljoen klanten.

De voornaamste diensten van ReliaStar zijn onder andere het verstrekken van levensverzekeringen, pensioenplannen en lijfrentes. Tevens is het bedrijf actief in de bank- en vermogenswereld en heeft het beleggingsfondsen en herverzekeringen in haar pakket.

Naast haar activiteiten in de Verenigde Staten is ReliaStar momenteel bezig met het uitbreiden van haar bezigheden in Europa en Latijns Amerika. Het opzetten van een stelsel voor de verkoop van herverzekeringen moet de positie van de maatschappij in deze continenten versterken.

Sinds de VS enkele maanden geleden het verbod op fusies tussen banken en verzekeringen lieten vallen, stond ReliaStar niet afkerig tegenover een bankenpartner. Naar verluidt legde het bedrijf het eerst aan met landgenoten Wells Fargo en General Motors, alvorens met ING in het huwelijksbootje te stappen.