Selectie Radio

Opium. Gesprek met de Vlaamse acteur Jappe Claes over zijn rol in de voorstelling India van Toneelgroep De Trust. Verder schrijver Thomas Verbogt over zijn boek My Generation en publicist Ewoud Sanders over het 20-jarig bestaan van de Nederlandse Taalunie en het boek over de beleving van taal. Radio 1, 20.04-22.00u

De avonden. Na het uitzicht van zangeres Margriet Eshuys in Zaandam een gesprek met de Nederlandse componist Cornelis de Bondt over het begrip `tijd'. Rondom elf uur Arjen Kikkert over de winterkoning en een circa tien jaar geleden uitgezonden portret van programmamaakster Netty Rosenfeld. Verder wat mijmeringen van de bedrand door Robbert Weijers. Radio 5, 22.02-24.00u.

Damokles. Over de mensen die in Nederland hebben bijgedragen aan de rehabilitatie van Marinus van der Lubbe die in 1932 de Berlijnse Reichstag in brang stak. Radio 1 & 2, 0.04-1.00u.