MVV mag nog hopen op ontlopen degradatieduels

MVV heeft gisteren in de strijd tegen degradatie een belangrijke overwinning behaald op NEC (2-0). De Maastrichtenaren, die nu nog drie punten op NEC achterstaan, houden daardoor nog de hoop dat ze de nacompetitie kunnen ontlopen.

Scheidsrechter Van Beek drukte gistermiddag in Maastricht nadrukkelijk zijn stempel op het degradatieduel. Zeventig seconden was de wedstrijd aan de gang en NEC stond al met tien man op het veld. Pothuizen legde MVV-aanvaller Van der Weert neer en kon direct de kleedkamer opzoeken. De spelers van NEC waren woest, dachten aan buitenspel van Van der Weert en vonden in het uiterste geval geel op zijn plaats.

MVV speelde niet groots, maar had wel de nodige wilskracht. Na dertig minuten kon Tomasic ongehinderd een voorzet van Emerson inkoppen, op slag van rust was Emerson zelf koelbloedig. Hij pikte een bal op, liep verdediger Hesp voorbij en tikte binnen: 2-0.

Den Bosch bleef gisteren op de laatste plaats staan na de 2-0 nederlaag tegen Fortuna sittard. Den Bosch heeft net als Cambuur 19 punten, maar de Brabanders hebben een slechter doelsaldo. Den Bosch-coach Wotte was gisteren teleurgesteld. ,,Nog twee wedstrijden waarin we elke strohalm zullen grijpen. Maar ons lot ligt in handen van anderen. Wij kunnen op dit moment niet veel brengen, zeker niet gezien de personele problemen die zich hebben aangediend.''

Den Bosch raakte gisteren vrijwel de gehele verdediging kwijt. Er kon al geen beroep worden gedaan op Uneken en Van der Hoorn, die beiden een schorsing uitzaten. Maar de geïmproviseerde defensie kreeg nog voor de rust een bijna experimenteel karakter toen Schenning (na 17 minuten) en Wielaert (39ste) geblesseerd uitvielen. Het centrum werd daarna gevormd door Liefden en Willems, normaliter respectievelijk rechts- en linksback. Vroeg in de tweede helft viel ook linkervleugelverdediger Graff nog uit. Wel maakte Arnold Scholten na een blessureperiode van vier maanden zijn rentree bij FC Den Bosch, maar hij kon ook geen lijn brengen in het zwalkende team. Heering en Gerritsen maakten de doelpunten voor Fortuna.