MI-5 vestigt dienst voor lezen van e-mails

Ook de Britse geheime dienst gaat met de tijd mee. Het afluisteren van telefoons en het openen van brieven is al lang niet meer genoeg om de vinger aan de pols te kunnen houden. MI-5, de Britse veiligheidsdienst, bouwt momenteel een nieuw centrum, waar heel het internetverkeer kan worden gevolgd. Grote internetproviders zullen gevraagd worden een 'hard-ware'-link naar het centrum te maken. Op deze manier zal MI5 in staat zijn alle e-mails en internet-informatie te lezen. De nieuwe dienst gaat naar verwachting eind dit jaar van start, zo meldt de Britse krant The Sunday Times. Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken communiceren criminelen en terroristen nu door middel van de meest geavanceerde technologieën, en moeten veiligheidsdiensten niet achterblijven. De veiligheidsdienst zal nog wel toestemming moeten vragen om e-mails op te sporen.