Management stapt op bij DNC

Het management van het beursgenoteerde handelshuis De Nederlandse Compagnie (DNC) stapt op, nu het niet is gelukt het bedrijf over te nemen van grootaandeelhouder M. Vredegoor. Het management aasde samen met een groep investeerders op het 62-procentsbelang van Peace Noble & Pond, de investeringsmaatschapppij van Vredegoor. DNC is de voortzetting van het leeggehaalde beursfonds Koppelpoort.

Het handelshuis wilde in eerste instantie belangen nemen in andere ondernemingen. Een poging vorig jaar om het Leidse handelshuis Van Caem Klerks in handen te krijgen, liep uit op een fiasco. Het kostte DNV een bedrag van naar schatting 5 miljoen. Het management besloot de kaarten te zetten op internetactiviteiten. Samen met tien investeerders wilde de leiding daarom 62 procent (620.000 aandelen) van de aandelen overnemen. Nu dit niet is gelukt, houdt de directie het voor gezien.