Barcelona nadert weer verliezende leider La Coruña

FC Barcelona doet weer volop mee in de strijd om de Spaanse landstitel. De Catalanen wonnen zaterdag zelf de beladen competitiewedstrijd tegen Atlético Madrid (3-0), terwijl koploper Deportivo La Coruña gisteren bij Celta de Vigo (1-2) verloor. Deportivo heeft met nog drie wedstrijden te spelen twee punten voorsprong.

Barcelona kwam in stadion Vicente Calderón vlak voor rust op voorsprong via Sergi. Dani maakte na rust de tweede treffer van Barcelona. De thuisclub begon daarna nog aan een offensief, maar het was Barcelona dat in blessuretijd voor de derde maal toesloeg door Gabri. Bij Atlético kon Jerrel Hasselbaink weer spelen na een schorsing. De Nederlander kwam echter nauwelijks aan aanvallen toe. Atlético kan degradatie nu bijna niet meer voorkomen.

Ex-Ajacied Bennie McCarthy zette Celta tegen La Coruña al na vijf minuten op voorsprong. Acht minuten later moest de thuisclub met tien man verder, omdat Fran rood had gekregen. Twee minuten na rust zorgde Flores voor de gelijkmaker en leek Deportivo nog te gaan winnen. Maar een kwartier voor tijd bezorgde de Argentijn Lopez de drie punten aan Celta, dat nu achtste staat. In de slotfase zag Deportivo nog Romero na twee keer geel en doelman Songo'o met `direct rood' vertrekken.

Deportivo treft nog thuis Zaragoza en Espanyol en moet nog op bezoek bij Santander. FC Barcelona heeft Rayo Vallecano thuis, Sociedad uit en Celta de Vigo thuis op het programma staan.

Ook de Italiaanse titelstrijd wacht een spannende ontknoping. Juventus verspeelde gisteren drie van de vijf punten voorsprong op Lazio door met 2-0 bij Hellas Verona te verliezen. Lazio behaalde een moeizame overwinning (3-2) op Venezia. Achter de titelkandidaten had AC Milan veel profijt van de magere zege van 1-0 op het al gedegradeerde Piacenza. Milan staat nu derde. Inter volgt op twee punten op de vierde plaats. Inter versloeg Perugia met 2-1. Seedorf maakte de openingstreffer.

Marc Overmars heeft in Engeland zijn club Arsenal drie belangrijke punten bezorgd in de race om Champions League-voetbal. De Nederlander maakte het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Everton. Jordi Cruijff maakte de winnende goal voor Manchester United uit bij Watford: 3-2. Door de overwinning nam Arsenal de tweede plaats over van Liverpool, dat uit bij Chelsea met 2-0 verloor.

Bayern München en Bayer Leverkusen strijden, met nog twee competitieronden te gaan, om de Duitse titel. Leverkusen behield drie punten voorsprong door gisteravond in Hamburg met 2-0 van HSV te winnen. Bayern won zaterdag met 4-1 van Hansa Rostock. Zowel Leverkusen als Bayern is nu verzekerd van een plaats in de Champions League. Borussia Dortmund, dat nog in degradatiegevaar verkeert, behaalde een belangrijke overwinning tegen VfB Stuttgart: 1-2.