Selectie Radio

Vroege vogels. Onder andere aandacht voor patrijzen en watersnippen, een nachtexcursie naar de organismen in zee, vleermuizenoverlast in Limburg en het geluid van nachtegalen in de binnenduinrand bij Heemskerk. Radio 1, 8.07-10.00u.

OVT. Na de column van oud-Parool journalist Max Nord een terugblik op de historie van de kraakbeweging met auteur Eric Duivenvoorden van het boek Een voet tussen de deur en kraakbeweging-archivaris Tjebbe van Tijen. Na elf uur o.m. het verhaal van de in 1970 overleden guerrillastrijder voor de Vietcong Hans Duijnisveld. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Psycholoog en Vietnamdeskundige Jaap van Ginneken legt 25 jaar na de val van Saigon uit hoe de Vietnamoorlog zijn leven beïnvloedde. Ook een gesprek met oud-IND medewerker en nu vreemdelingenadvocaat H. Nawijn over de lacunes en fouten in de nieuwe vreemdelingenwet. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Over de toekomst van de monarchie, de modernisering van het koningshuis en de rol van de politiek met royalty-kenner Harry van Wijnen, VVD-voorzitter Bas Eenhoorn, politicoloog Maarten Hajer (lid van de beginselprogrammacommissie van de PvdA) en D66-senator Ruud Hessing. Radio 1, 13.15-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek en optreden van pianist Louis van Dijk. Ook een optreden van de groep Jezebel. Radio 2, 16.02-18.00u.

Eurovisie-nacht. Uitzending van de 24 liedjes die 13 mei mee zullen doen aan het Eurovisie songfestival in Stockholm. Een deskundig panel met o.a. Jeroen van Merwijk en Fay Lovsky beoordeelt. Ook met Nederlands afgevaardigde Linda Wagenmakers en Belgische deelneemster Nathalie Sorce . Radio 1 & 2, 0.02-6.00u.

Ophef & vertier. Onder meer over de oeuvre-tentoonstelling in Heino van de kunstenaars Hans Arp en Sophie Taeuber-Arp die nauw betrokken waren bij het dadaïsme en het ontstaan van de abstracte kunst; de vijfde dichtbundel met erotische sonnetten van Maria van Daalen. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.