Selectie Radio

Weekendcafé. Directrice Hanneke Rudelsheim van het met sloop bedreigde Nieuwe de la Mar-theater in Amsterdam praat o.a. over haar afscheid. De muziek is van Della Bosiers & Ben van der Linden die Nederlandse en Franse chansons zingen. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Portret van stedebouwkundige, schilder en publicist Charles Edouard Jeanneret oftewel Le Corbusier (1887-1965) die een van de grootste en meest omstreden architecten van de 20ste eeuw was. Ook aandacht voor de film Manuscript gevonden te Saragossa naar het de 1805 door de Poolse edelman Jan Potocki geschreven raamvertelling. Radio 5, 17.02-18.00u.

Saint François d'Assise (Scenes Francisaines). Opera van Olivier Messiaen in 3 bedrijven en 8 taferelen op een gedicht van de componist uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het koor van de WDR onder leiding van Reinbert de Leeuw. Met o.a. sopraan Heidi Grant Murphy en bas Frédéric Caton. Radio 4, 19.02-24.00u.

Volgspot-live. Optredens van o.a. de Vlaamse zanger, schrijver en beeldhouwer Willem Vermandere. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor het overlijden van Toon Hermans met o.a. liedjes van hem in het Engels gezongen door Telly Savalas in interview-fragmenten van de komiek waarin hij praat over het tot stand komen van zijn beroemdste nummers. Radio 1 & 2, 0.04-2.00u.