Potterhoekje

Omdat we de boeken over tovenaarsleerling Harry Potter zo leuk vinden elke week nieuwtjes over Harry in het POTTERHOEKJE op de Kinderpagina.

Avonturen Harry Potter ook op cd

DE BOEKEN OVER Harry Potter zullen in Nederland ook op cd en luistercassette verschijnen. Dit najaar verschijnt de eerste doos met de cd's waarop deel een voorgelezen wordt, Harry Potter en de Steen der Wijzen. Bij die Potter-cdbox wordt een `aardigheidje' verpakt, misschien een opplaktatoeage van een bliksemschicht, zoals Harry die op zijn voorhoofd heeft. ,,Maar dat is nog niet zeker. Misschien wordt het ook wel een stukje steen, van de Steen der Wijzen," zegt Fiona Rempt van de uitgeverij die de gesproken Potter uit gaat brengen. De uitgeverij weet nog niet wie deel één gaat voorlezen. Gedacht wordt aan een bekende acteur.

Limburg blijft achter als Potter-provincie

IK VIND HARRY Potter heel erg leuk. Ik ben nu in het derde deel. Ik heb al 2 boekbesprekingen over Harry Potter gehouden. Erg grappig waren de vragen bij mijn eerste boekbespreking: ,,Bestaat Harry Potter echt?'' en ,,Is het verhaal echt gebeurd?'' Het rare is dat hier in Limburg nauwelijks iemand Harry Potter kent, alleen van mijn boekbespreking. In de winkel liggen nog stapels boeken in plaats van lange rijen mensen. Daar moet toch wat aan gedaan worden?

(Eigen nieuws van Jacco Heres, 12, Voerendaal)

Beter lezen door Harry Potter

IK HEB DRIE vrienden. Twee lezen Harry Potter, daardoor ben ik ook begonnen. Omdat het een heel leuk boek is, lees ik veel beter (ik ben woordblind). Ik vind het heel leuk dat er een vierde deel uit komt. Ik praat veel over het boek met mijn vrienden. Omdat mijn vrienden zoveel over het boek vertellen weet ik wat er allemaal daarna gebeurt. De kleinere stukjes vertellen ze niet en die kom ik nu wel te weten. Die zijn het leukst vind ik zelf. Als ik Harry was zou ik allang Dirk en zijn ouders betoveren. Hagrid is niet echt de braafste, maar hij is wel aardig.

(Eigen nieuws van Arthur Cammelbeeck, 10, Overveen)

Kind mag van moeder Potter niet lezen

MIJN MOEDER VINDT Harry Potter ook heel leuk en daarom las ze deel drie voor. Ik mocht nog geen bladzijde lezen, zo leuk vond mijn moeder het. Ik vind dat de boeken van Harry Potter steeds leuker worden. Ik vind het jammer dat het nog zo lang duurt voordat deel 4 uitkomt.

(Eigen nieuws Rosa van der Spek, net 10, Hilversum)

Wat vind jij van de boeken van Harry Potter? Beschrijf je Potter-belevenis en stuur die aan het POTTERHOEKJE, NRC Handelsblad, Paleisstraat 1, 1012 RB Amsterdam. Zet je naam, adres en leeftijd in de brief of op je tekening of foto.