Live op tv: helaas, uw man is gedood

De Russische staatstelevisie heeft gisteravond een interview uitgezonden met een vrouw voor- en nadat zij hoorde over de dood van haar man. De man was een VN-soldaat in Kosovo die woensdag vermoord in de buurt van Pristina is aangetroffen . De correspondent van de Russische televisie in de provinciestad Ivanovo was de eerste die de weduwe bereikte. Hij ging met draaiende camera naar haar huis en toonde in het journaal een vrouw in kamerjas, timide lachend naar het onverwachte bezoek. ,,Natasja zal binnen enkele minuten van ons horen dat haar man is omgekomen. Nu is zij nog aan het koken voor haarzelf en haar vierjarige dochter'', aldus het verslag. ,,Natasja is erg verbaasd over de belangstelling van de televisie voor een gewone textielarbeidster als zij.'' Enkele seconden later zag de kijker de vrouw onbeheerst huilen. De uitzending was ook naar Russische maatstaven ongewoon. Een eindredacteur sprak desgevraagd van ,,een samenloop van omstandigheden'' maar veroordeelde de uitzending niet.