Koninklijke onderscheidingen Utrecht

Amerongen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: D. Pezarro; H.S. Boorsma; mevrouw A. Eijffius-Muller; mevrouw J. Delfgou-Ettekoven.

Amersfoort

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw: I. Rosenberg (Stochelo), lid van het Rosenberg Trio.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau: drs. C. Kamerbeek.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw M.J. Abbring-Alblas, bestuurlijke en organisatorische activiteiten binnen de (landelijke) NCVB-organisatie, Hoogland.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: C.J. Blankenstijn; J. Munneke, organist van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Amersfoort-Oost, tevens lid van het deputaatschap voor kerkmuziek en dirigent van het Gereformeerd Kamerkoor Amersfoort en de Christelijke Oratoriumvereniging 'Magdiel' te Amersfoort; mevrouw C.E. Stevens-Meijs; mevrouw G.H.S.M. Dechamps-Kraaijvanger, voorzitster van De Zonnebloem, afdeling Hoogland, Hoogland; mevrouw J. de Gans-van Drie; P. de Wilde; T.J.P. Ros, Hoogland.

Baarn

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: mr. R.L. van de Water; prof.dr. B. Schippers.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: D.W. van Kleij.

Breukelen

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: W.F.E. baron van der Feltz, burgemeester van de gemeente Breukelen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: B. Reitsma; S. Vlaanderen, Kockengen.

Bunnik

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw: prof.dr. S.A. Duursma, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

Officier in de Orde van Oranje-Nassau: drs. J. van Heijst.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: G. de Wolf.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A. Tersteeg, eigenaar van de stationswinkel Utrecht; ing. W.H. Walta; mevrouw A. Vonk-Kolenbrander; mevrouw J.A. Duursma-Nolle.

Bunschoten

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: L.C. Groen, burgemeester van de gemeente Bunschoten.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: ds. J. Westerink, predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerken in Nederland te Utrecht-West, tevens lid van het deputaatschap Vertegenwoordiging van de kerken; E. Roos; G. Heek; G. Huijgen, lid van de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Bunschoten-Spakenburg, Bunschoten-Spakenburg; H.C. Bootsman; J. de Jong, secretaris van de Supportersvereniging 'De Stormvogel' te Bunschoten; J.H. van Leeuwen; mevrouw A.G. Bootsman-de Kroon; mevrouw H. Berendse-Nieuwboer; mevrouw J. Duijst-de Graaf, bestuurslid van de Buurtvereniging 'De Bernhardstraat' te Bunschoten.

De Bilt

Officier in de Orde van Oranje-Nassau: prof.dr. J.A.R.A.M. van Hooff, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht/lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Bilthoven; prof.dr.ir. J.S. Sussenbach, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw N. van der Hoeven-Kars, actrice, Bilthoven.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: M. Drijer, Bilthoven.

De Ronde Venen

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: A.L.A. Kok, Wilnis; G.A. Plomp, Wilnis.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A.T.J. van Dijk, Wilnis; P.A. van Golen, Vinkeveen; W.J. van der Velden, thuisbezorger kruidenierswaren, De Hoef.

Doorn

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A. Odijk; G. Kraan.

Driebergen-Rijsenburg

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: F. van der Meulen, voorzitter van de Hout- en Bouwbond CNV, actief in de gemeentepolitiek van Idaarderadeel en het jongerenwerk in de Gereformeerde Kerk te Grouw, voorzitter Raad van Toezicht Algemene Woningbouwvereniging Driebergen, bestuurslid Woningbouwvereniging Midden-.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw J.R. van den Berg-ten Veen, vrijwilligster bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Driebergen-Rijsenburg; mevrouw W.M.A. van der Horst-Meijer; P. van der Burg, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensie- en andere terreinen.

Eemnes

Officier in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw T.M. Lodder, zakelijk directeur van De Nederlandse Opera/directeur van de Stichting Het Muziektheater te Amsterdam.

Harmelen

Officier in de Orde van Oranje-Nassau: H.J. Hielkema.

Houten

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: J.M. van den Akker, Tull en 't Waal; mevrouw M.G.L. Groenen-van Hemert.

IJsselstein

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: prof.dr. H. Smits.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: E. van Bokhorst; H.A. van Breukelen, adviseur van de E.H.B.O.-vereniging, afdeling IJsselstein; ing. J.J.M. Maas; mevrouw A.C.M. Mulder-Ruven; S.T. Jongerius.

Leersum

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: D.E. de Jongh; mevrouw M. Hulsker; P.W. van Manen te Leersum, penningmeester van de Woningstichting Leersum.

Leusden

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw H.A. Geomini-Kamp, vrijwilligster.

Loenen

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: ing. J.Th.G. Ernst, Loenen aan de Vecht.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw A. de Man-Ekkel, vrijwilligster, Loenen aan de Vecht.

Loosdrecht

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: J.W. van Woudenberg; mevrouw E.W.J. van Woudenberg-Gorsselink.

Lopik

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: jhr. ir. A.J.H. de Beaufort.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A. Zwambag, Benschop; J.G.A. van Vliet, Benschop; mevrouw H.S. van Zijverden-Burger; mevrouw N.G. Hensbergen-Drieënhuizen, Benschop; mevrouw W.C. Schouten-den Hollander, Polsbroek; R.A.F.M. de Jong, Polsbroek.

Maarn

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: G.K. Wiersma.

Maarssen

Officier in de Orde van Oranje-Nassau: mevrouw Ö. Kutluer-Yalim.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: A.P. Bosman.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: G.S. Jansen, Tienhoven; ir. H. van der Ploeg; mevrouw A. Blok-Bosch; mevrouw C.E.M. van Schaik-Abbenhuijs; mevrouw S.H. Los-Drenth, voorzitter van wijk I van de Hervormde Gemeente Maarssen, tevens oud-voorzitter/adviseur van de Provinciale Hervormde Vrouwendienst; R. Kiban; T.M. Verdam; W. Wienbelt.

Maartensdijk

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: J.O.J. Copijn, boomchirurg, Groenekan.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A. Lam, Westbroek; G.J.J. Ekelenkamp, Groenekan; J. Grootendorst, Westbroek; J. Hosper, bestuurslid van de afdeling Utrecht van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen; J. Wijhenke, Groenekan; mevrouw G. Rensink-Meurs; mevrouw W.J. van Ginkel.

Nieuwegein

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: J. Jansen.

Oudewater

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A.J. Stijnman; A.M. van der Kuij, lid van de technische commissie van de Oudewaterse Zwemvereniging (O.Z.V.); mevrouw B. van der Kuij-de Veen, lid technische commissie van de Oudewaterse Zwemvereniging (O.S.V.); W.J. Stijnman.

Renswoude

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A. Hol; mevrouw A. Hulst-Kuivenhoven.

Rhenen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A.C.H. van Dam, Elst.

Soest

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: D.W.C. van Rheenen, bestuurslid Nederlandse Vereniging tot steun a.d. Oecumenische Ontwikkelingscoöperatie.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: ds. J.W. Huisman, predikant van de Gereformeerde Kerk te Soest, wijk Zuid; F.W. Engberink; J.J.M. Vis; J.L. Schlebaum, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensie- en andere terreinen; J.P.C. Veldhuizen; mevrouw G.J.T. Overduin-Somsen; N.T.M. Kortekaas.

Utrecht

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw: C.M. Linssen, acteur; dr. W. Barnard (pseudoniem Guillaume van der Graft), schrijver/dichter.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: drs. J.M.S. Hendriks; M. Karaköse; mevrouw drs. N. Rambocus; mevrouw W.A.E.G. Bus; N. Janssen; prof.dr. P. Span.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: H. van Snippenburg, trainer/arbiter visueel gehandicapte dammers; J. Bakker, voorzitter van de Stichting 'Blauwe Vogel '74' te Utrecht; mevrouw A. Witvliet-van den Berg; W. Kanis, ouderling bejaardenzorg van de Christelijke Gereformeerde Kerk in het verzorgingshuis De Lichtkring te Utrecht.

Veenendaal

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: B. Borsje, expert van de Europese Farmacopee Commissie.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A. Rot, voorganger en pastoraal medewerker van de Remonstrantse Broederschap te Veenendaal, tevens voorzitter van de diaconiecommissie en archivaris van de Remonstrantse Broederschap te Amersfoort; B. van Hal; D. van de Scheur; ds. J. de Jong, emeritus-predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk; J.H. Mulder, organist van de Gereformeerde Brugkerk, tevens voorzitter van de Gereformeerde kerkenraad sector centrum te Veenendaal; mr. K. Kok.

Vleuten-De Meern

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: H. Jacobse, Vleuten.

Wijk bij Duurstede

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: J.A. van Maurik, Cothen; mevrouw E. Gravemaker-Groen.

Woerden

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: A.C. Hildering, Zegveld; F. Hoefsloot, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensie- en andere terreinen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A.L. van der Landen; C.J.J. van der Geer, Kamerik; H.A.J. Vianen; J. van Dam; M.H. Methorst, Zegveld; mevrouw C. Kruijt-Sonnevelt; mevrouw J.H.C. van Wijk; mevrouw N.W. Groenendijk-Looij, vrijwilligster; mevrouw W. Lobbezoo-de Vos; N.T. van Leeuwen, Kamerik; S. van Koningsveld; W.J. van Dam.

Woudenberg

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: A. Balk, bestuurslid van het Platform Gehandicaptenbeleid Woudenberg; J. Sangster; mevrouw H. van Tilburg-de Lange; T.M. Slagboom.

Zeist

Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau, bij bevordering: mr. P. Coumou, vice-voorzitter van de Nationale Federatieve Raad van het Voormalig Verzet.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: drs. G. van Barneveld; mevrouw J. Dijkstra; mevrouw M. van Koningsveld-van Veenendaal; R.M.W.J. Nas.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau: C. van Drieënhuizen; J. Hoekstra, kerkorganist te Zeist; J. van Sprakelaar, voorzitter van de Federatie Christelijke Jonge Mensen Vereniging 'Jonathan' te Zeist; mevrouw C.J. Hogenkamp-Brouwer; mevrouw E.T. Meintjes-de Vletter, vrijwilligster; mevrouw J.P. Ovaa-Reijnoudt, vrijwilligster; mevrouw M.B.F. van der Staaij-de Vilder; mevrouw M.E. Bier, vrijwilligster; R.E. Romme, Bosch en Duin; W.C. Graal.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau, met de zwaarden: luitenant-kolonel F.A. Schuering van de Koninklijke luchtmacht, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensie- en andere terreinen.